top of page
Recente berichten

Levend verleden in boswachterij Austerlitz

Op zoek naar sporen van een rijke historie. Staatsbosbeheer organiseert op zondag 25 juni 2017 een historische wandeling in boswachterij Austerlitz. Tijdens deze excursie vertelt een ervaren gids je alles over het ontstaan van Austerlitz en haar prachtige, bosrijke omgeving. Van de begintijd zijn nog vele tekens te zien in deze boswachterij. Austerlitz was ooit deel van een groot heidegebied tussen Zeist e Amersfoort. In 1804 bouwde een garnizoen van het Franse leger hier kamp Zeist. Voor omwonenden was het de eerste recreatieve voorziening in de natuur: soldaatjes kijken op het exercitieterrein. De tweede volgde al snel: de Pyramide van Austerlitz, een aarden piramide van 36 meter hoog ter herinnering aan de Franse overheersing van Nederland.

Oude beukenlanen. Austerlitz isw vernoemd naar de plaats in voormalig Tsjechoslowakije waar Napoleons leger de Oostenrijkse en Russische troepen versloeg. Na het vertrek van de Fransen werd het gebied ontgonnen en bebost met dennen, sparren, eiken en beuken. Rijke ondernemers uit de steden lieten er landhuizen bouwen en tuinen en parken aanleggen. Die zijn grotendeels verdwenen, maar de oude beukenlanen geven het landschap nog steeds een vleugje Franse chique. Tijdens de wandeling brengt u een bezoek aan het wel heel bijzondere bosbouwmuseum van Austerlitz!

De wandeling start bij het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Archief
bottom of page